bonevecka.jpg

Bönevecka 2021 - Hagakyrkan & Elimkyrkan

Grip oss Herre som du grep Nehemja (kap 1) eller tog tag i Daniels hjärta (kap 9). Tag våra hjärtan och förnya våra tankar, hjälp oss att lyssna till Dig. Att lyssna till vad Du vill med vår församling. Rusta oss som individer och församling för att nå ut till människor i vårt grannskap, vår bekantskapskrets, vår stad. Tack att Du vill leda oss där vi går bedjande fram!

BÖNEFOKUS

LYSSNA Den här veckan vill vi stilla oss och göra oss tid att inte bara prata utan lyssna till Gud. Låt oss höra Din röst och se det Du ser!

FÖRSAMLING Vi ber för våra församlingar. Upprätta oss som Ditt folk. Led oss rätt. Låt oss få återspegla Ditt rike.

RUSTA Vi ber att Du rustar oss, både som enskilda medlemmar och församlingar, så att kan vara Dina redskap. Rista oss för det som ligger framför. För hur vi ska kunna vara relevanta för nya människor och för nästa generation.

NÅ UT Vi ber att vi ska få ge hoppet, ljuset och livet vidare till vår stad. Hjälp oss hitta vägar. Ge oss mod och frimodighet.

BÖNESAMLINGAR

De digitala bönesamlingarna är på Zoom och du når dem via denna länk>>

FASTA

Det är något konstigt med mig. Min hjärna kan byta ut ord, till och med när jag läser på tydlig svenska. Jag kan till faktiskt läsa om fast det otvetydigt står när! Var då någonstans? Jo, till exempel i Matt 6:16, där Jesus berättar att vi skall klä oss snyggt och fräscha upp oss ordentligt om vi skulle fasta - så ingen tror att vi försöker samla “religiösa poäng” eller försöker framstå lite märkvärdiga. Fast Han säger visst inte om vi fastar, utan när

Jag tror jag missar något väsentligt om jag umgås med ett osäkert om istället för ett enkelt och klart när. Ingenstans ger Jesus oss någon uppmaning som inte är till nytta för oss. Han är total godhet! Inget mörker finns i Honom! Inga dolda motiv! Ingen sadistisk baktanke! Hans planer för oss är, en fantastisk framtid och ett oerhört hopp!

Alltså inser jag motvilligt att Jesus faktiskt säger “när ni fastar” och helt enkelt menar att det är något jag förutsätts göra, förmodligen till och med mer än en gång! Men hur i all världen kan det spela någon roll att jag en tid avstår från något, vare sig det är mat, Instagram eller TV-nyheterna? Varför skulle det ge mig eller någon annan något, bara för att jag fastar? Mitt ärliga svar? - Jag har faktiskt ingen som helst aning! Självklart har jag en massa teorier, men egentligen förstår jag det inte. Men jag är uppenbart fascinerad!

Så med en lite barnslig nyfikenhet tänker jag undersöka om Gud faktiskt skulle kunna använda det lilla enkla, att jag avstår från att äta från fredag kväll till lördag kväll. Ansvaret är ju helt uppenbart Herrens, för det enda jag kan åstadkomma är väl en kurrande mage

Är du tillräckligt nyfiken för att följa med?

Måndag 18/1 - Vi ber för ledarskap

Lunchbön kl.12:00-12:30 digitalt