Sång & musik

I Elimkyrkan finns ett rikt musikliv. I gudstjänster och andra samlingar möter du allt från moderna lovsånger till omtyckta psalmer, från körsång till solosånger, barn som sjunger och ungdomarnas rockgrupp. Vi är alla olika och har olika behov och sätt att uttrycka oss på. Det vill vi ska avspeglas också i musiken. Det som är gemensamt för all sång och musik hos oss är att den hjälper oss att söka Gud, komma nära Honom och lovsjunga Honom!

Välkommen att vara med!

Petrus_Annie_Josefina_m_fl.JPG

Elimkyrkans kör
Kören grundades 1858 och är en av svensk frikyrklighets äldsta körer. Den har utan uppehåll verkat sedan dess och firade 150-årsjubilieum under 2007. För närvarande har den mixade kören 30-talet medlemmar i blandade åldrar. Under hsöten leds kören av Eva.Britt Fridheim.

Repertoar

Vår repertoar är bred. Vi blandar gärna a cappella- och jazzinspirerad sång till komp, musikaler och folkmusik. Vi sjunger regelbundet i församlingens gudstjänster.

Repetitioner
Vi övar på onsdagar kl 19.00 i kyrkans församlingsvåning med ingång från Norra Järnvägsgatan 16. Du som vill sjunga med oss är välkommen att dela vår fina gemenskap.

Elimkoren_20150509.JPG

bildalogga.gif

Våra konserter och vår studieverksamhet sker i samarbete med studieförbundet Bilda.